De werking en het onderhouden van de EM-X kralen anti tekenbanden

                 Werking en ervaringen van de EM-X kralen 

Het is niet wetenschappelijk bewezen dat EM-kralen werken tegen teken en vlooien, dit komt doordat hier nog geen onderzoek naar gedaan is. Wel zijn er gelukkig heel veel positieve ervaringen van hondenbaasjes die degelijk merken dat het werkt en helpt. Zo kan ik dat dan ook uit eigen ervaring beamen. Ik gebruik het nu al een aantal jaren en het werkt echt voor ons! Het heeft allemaal met weerstand te maken. Indien je hond een goede weerstand heeft, vindt een teek hem of haar minder en zelfs soms helemaal niet aantrekkelijk. Deze tekenband draagt bij aan een betere weerstand van je hond, daarbij zenden de kralen een hele lage infraroodstraling uit, waar teken en vlooien niet van houden. Sommige honden worden zelfs rustiger en evenwichtiger door het dragen van de kralen in de anti-tekenband, ik merk dit zelf ook aan onze oudste hond Minty. Ook merken sommige baasjes op dat de vacht van de hond zachter wordt en meer gaat glanzen. Uit eigen ervaring kan ik inmiddels ook vertellen dat het goed werkt tegen wagenziekte. Onze jongste hond Tessie kotste voorheen de hele auto onder, maakte niet uit of het om een korte of lange afstand ging. Steevast konden we de achterbank schoonmaken na een autoritje. Sinds ze de anti-tekenband met EM-kralen draagt heeft ze hier gelukkig geen last meer van. Zoals jullie kunnen lezen brengt het voor ons en vele anderen alleen maar voordelen met zich mee.

EM-keramiek komt van oorsprong uit Japan en wordt daar gebruikt in diverse sectoren. Het wordt veel gebruikt om de natuurlijke weerstand van aarde, planten, water, mensen en dieren te verhogen. Het wordt onder andere gebruikt in de landbouw om grond vruchtbaarder te maken en in aquaria om het water te zuiveren. 

                                 do’s and dont’s 

  • Een keramische tekenband is geen vervanger als halsband en ook niet aan te raden om zo te gebruiken i.v.m. het beschadigen van de kralen
  • Het heeft een jarenlange werking mits je het goed onderhoudt
  • niet giftig en dus ook veilig aan te raken
  • de hond kan de band ten allen tijde om houden ook tijdens het zwemmen bijvoorbeeld
  • Beschadigd de vacht niet
  • ook geschikt voor puppy’s of zogende teven
  • Voor een optimale werking moet de hond de band dag en nacht dragen, na 3 weken zul je resultaat zien (de band mag af en toe wel af maar voor een optimaal resultaat  wordt aangeraden deze constant dragen) 
  • Eens in de 2 weken even af doen, afspoelen onder de kraan zonder zeep of andere chemicaliën en daarna in de zon op laten drogen zodat de kralen weer opladen door de uv straling van de zon (bij voorkeur koud of lauw water gebruiken) 

Geen enkel middel en of product, ook degene met chemicaliën werkt 100% tegen teken en vlooien. Zo ook dit niet en zal de werking en reactie per hond verschillend zijn. Wij hopen dat jullie er in ieder geval net zoveel werking en plezier aan beleven als dat wij dat doen en het een positieve ervaring wordt! 

Groetjes Ans en een pootje van Minty & Tessie

Maak jouw eigen website met JouwWeb